onsdag den 11. april 2012

Jordbærmuffins med jordbærmousse

ca. 20 stk
Ingredienser:
275 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk vaniliesukker

125 g. blødt smør
150 g. sukker
1 citron (skrællen)
2 æg
2 dl. sødmælk
500 g. friske jordbær
2 dl. fløde
1. tsk vaniliesukker
2 dl. flormelis

Fremgangsmåde:
Ovnen tændes ved 200 grader.
Mel, bagepulver og vaniliesukker blandes. Smørret findeles deri og sukker og reven cintronskal tilsættes.
Æg og mælk piskes sammen og røres i dejen. 200 g. jordbær hakkes groft og vendes i tilsidst.
Dejes fordeles i formene, som skal fyldes ca. 2/3.
Bages i ca. 20 min, indtil de giver igen når man trykker på dem med bagsiden af en teske.
Når kagerne er helt kolde pyntes de.

Mousse:
Jordbær renses og skæres i grove stykker. Herefter moses de entern med gaffel eller en stavblender. Fløde, flormelis og vaniliesukker piskes til en fast skum, og kommer i køleskabet i 30 min, til det er koldt. Jorbær vendes i skummet og hvis konsistensen stadig er for flad, kan det piskes op med mere flormelis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar