mandag den 9. april 2012

Gulerodscupcakes med flødeostglasur

Ca. 20 stk.
Ingredienser:
300 g. farin
2 dl. olie
4 æg
275 g. mel
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
2 tsk. kanel
375 g. gulerødder (skrællet og revet vægt)

Glasur:
200 g. flødeost naturel (ikke fedtfattig!!)
120 g. blødt smør
180 g. flormelis
2 tsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen ved 185 grader.
Farin og olie blandes, æggene piskes i et af gangen. Tilsæt det tørre og til sidst gulerødderne.
Fyldes i forme, de skal være ca 3/4 fyldt.
Bages i ovnen i ca 12-15 min. Du kan mærke de er færdige med bagsiden af en teske. Hvis kagen "springer op" når du trykker fosigtigt så er den færdig. Hvis du er i tvivl så tag en stikprøve i midten :)

Glasur:
Det hele blandes/piskes i en skål, skal ikke varmes op. Opbevares på køl indtil det skal bruges.

Når kagerne er kølet helt af (meget vigtigt) pyntes de med glasur. På billedet har jeg også pyntet med en gulederod af farvet marcipan tilsat en smule flormelis.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar